Požar na Sveti Gori

PGD Kanal - Požar na Sveti GoriV ponedeljek, 13. avgusta 2018 je nekaj minut po 12.30 zagorelo v naravi pri naselju Grgar, občina Nova Gorica. Z vidika dostopnosti je bilo območje težko dostopno in nevarno zaradi prisotnosti neeksplodiranih ubojnih sredstev. Gasilci PGD Kanal smo izvozili s tremi vozili, GVGP-2, AC in PV-1. 

Posredovali so še gasilci PGE Nova Gorica ter PGD Nova Gorica, Čepovan, Dornberk, Šempeter in Renče-Vogrsko. Aktivirani so bili tudi pripadniki MONG-HRI Nova Gorica in Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije. V gašenje je bil vključen tudi helikopter Slovenske vojske, ki je opravil 25 naletov na požarišču. Zgorelo je približno 7 ha grmičevja in borovega gozda. Pri gašenju je sodelovalo 68 gasilcev in drugih pripadnikov zaščite in reševanja z 21 vozili. Od 18.30 dalje je na požarišču ostala požarna straža z gasilci PGD Nova Gorica.

Vir: SPIN, spin.sos112.si

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

OBVESTILO!

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z današnjim dnem (22.2.2019) razglasila veliko požarno ogroženost v nekaterih občinah, med njimi je tudi občina Kanal. Ukrep velja od 23.2. dalje pa do preklica. Z dnem 25.2. pa velja ukrep na celotnem področju Slovenije (kjer ni snežne podlage). V tem času je prepovedano kurjenje in ostala dela, ki bi povzročila požar.

Podrobneje na spodnji povezavi:
http://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=2&id=5470

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".