OBVESTILO

Zaradi splošnih zdravstvenih razmer po Sloveniji s koronavirusom odpade oz. se prestavi za nedoločen čas občni zbor članov in mladine in vse vaje mladine. Za nove datume vas bomo obvestili.

Z dnem 20. marec 2020 začne veljati velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Razglas ne velja za območja s snežno odejo.
Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

O zborniku 150 let gasilstva

Prostovoljno gasilsko društvo je v letu 2013 praznovalo 150 let gasilstva v Kanalu in 135 let gasilskega društva. Ob tej priložnosti smo izdali zbornik z naslovom "150 let gasilstva v Kanalu in 135 let gasilskega društva". Zbornik je sestavljen iz dveh delov. Zgodovinski del z naslovom "Kanalski gasilci skozi čas 1863-2013" je napisal mladi zgodovinar Robert Devetak iz Ročinja. Drugi del zbornika z naslovom "Statistični pregled dela društva" pa je napisal Danijel Markič, ki pa je tudi poskrbel za naslovnico in za oblikovanje ter prelom knjige. Pri oblikovanju notranjosti knjige sta sodelovali še Alda Zimic Ozebek in urednica knjige Darja Skrt.

Na platnici sta združena in vtisnjena standardna podoba Kanala in znak Darka Garlattija v preprosti grafiki. Garlattijev znak sta za 150-letnico posodobila in v barvni obliki izdelala Branko Drekonja in Tadej Paravan iz Morskega. Zbornik je oblikovno zasnovan kot zgodovinska knjiga. Vanj so umeščene slike Kanala in številne slike gasilske slike iz različnih obdobij.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

SPIN DOGODKI