Zagorelo ostrešje v Desklah

PGD Kanal - Požar ostrešja DeskleV sredo 26. septembra 2018, smo bili gasilci PGD Kanal pozvani na intervencijo. Nekaj minut po 19. uri smo dobili iz regijiskega centra za obveščanje sporočilo, da gori hiša v Desklah na ulici Cesta ob Soči. Gasilci PGD Kanal smo takoj izvozili s GCGP-1, PV-1 in AC, kasneje še z GVM-1.

Sprva nam je bilo sporočeno, da gori v delavnici. Že pred prihodom se je videlo visok in širok dim, ki se je dvigal iz stanovanjskega objekta. Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da se kadi izpod ostrešja. Takoj smo pristopili k aktivnemu gašenju z dvema napadalnima skupinama, ki sta požar lokalizirali in pogasili. Skupaj z novogoriškimi poklicnimi kolegi iz JZGRD Nova Gorica smo odstranili pogorele materiale iz ostrešja in podstrešja. Domnevno se je vžgalo zaradi tehnične okvare na elektirčnem stroju za modeliranje.

Še pred našim prihodom je lastnik skušal sam pogasiti z gasilnimi aparati na prah ter vodo, a žal neuspešno. Nastala je večja gmotna škoda. Prostore smo prezračili z uporabo nadtlačnega razpihovalca. Kraj si je ogledala tudi policija. Prizorišče smo si ogledali čez nekaj ur s termokamero. Naslednji dan smo lastniku pripeljali platna, s katerimi je začasno prekril poškodovano streho.

Kaj je pomembno ob takšnih dogodkih? Da skušamo, če je možno, čimprej pristopiti h gašenju. V kolikor ni možno, se odmaknemo na varno in takoj pokličemo na številko 112 ter podamo natančne informacije o dogodku, saj bo le tako zagotovoljen uspeh intervencije.

Galerija slik - Požar ostrešja Deskle.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

No events

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!

SPIN DOGODKI