Zagorelo ostrešje v Desklah

PGD Kanal - Požar ostrešja DeskleV sredo 26. septembra 2018, smo bili gasilci PGD Kanal pozvani na intervencijo. Nekaj minut po 19. uri smo dobili iz regijiskega centra za obveščanje sporočilo, da gori hiša v Desklah na ulici Cesta ob Soči. Gasilci PGD Kanal smo takoj izvozili s GCGP-1, PV-1 in AC, kasneje še z GVM-1.

Sprva nam je bilo sporočeno, da gori v delavnici. Že pred prihodom se je videlo visok in širok dim, ki se je dvigal iz stanovanjskega objekta. Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da se kadi izpod ostrešja. Takoj smo pristopili k aktivnemu gašenju z dvema napadalnima skupinama, ki sta požar lokalizirali in pogasili. Skupaj z novogoriškimi poklicnimi kolegi iz JZGRD Nova Gorica smo odstranili pogorele materiale iz ostrešja in podstrešja. Domnevno se je vžgalo zaradi tehnične okvare na elektirčnem stroju za modeliranje.

Še pred našim prihodom je lastnik skušal sam pogasiti z gasilnimi aparati na prah ter vodo, a žal neuspešno. Nastala je večja gmotna škoda. Prostore smo prezračili z uporabo nadtlačnega razpihovalca. Kraj si je ogledala tudi policija. Prizorišče smo si ogledali čez nekaj ur s termokamero. Naslednji dan smo lastniku pripeljali platna, s katerimi je začasno prekril poškodovano streho.

Kaj je pomembno ob takšnih dogodkih? Da skušamo, če je možno, čimprej pristopiti h gašenju. V kolikor ni možno, se odmaknemo na varno in takoj pokličemo na številko 112 ter podamo natančne informacije o dogodku, saj bo le tako zagotovoljen uspeh intervencije.

Galerija slik - Požar ostrešja Deskle.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

OBVESTILO!

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z današnjim dnem (22.2.2019) razglasila veliko požarno ogroženost v nekaterih občinah, med njimi je tudi občina Kanal. Ukrep velja od 23.2. dalje pa do preklica. Z dnem 25.2. pa velja ukrep na celotnem področju Slovenije (kjer ni snežne podlage). V tem času je prepovedano kurjenje in ostala dela, ki bi povzročila požar.

Podrobneje na spodnji povezavi:
http://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=2&id=5470

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".