Požar hiše v Anhovem

Požar hiše v Anhovem

V torek 26. oktobra 2021, nas je nekaj po 19. uri na noge spravil poziv na požar stanovanjske hiše v starem delu naselja Anhovo. Gasilci PGD Kanal smo takoj izvozili s tremi vozili in petnajstimi gasilci.več o novici

Gašenje požara Brestovica

Gašenje požara Brestovica

V torek, 17. avgusta 2021 je pozno dopoldan zagorelo v naravi v Brestanici, občina Komen. Zaradi nedostopnega terena in močnega vetra so bili aktivirani gasilci gasilskih zvez Kras, Goriške in Nova Gorica – Šempeter ter poklicni gasilci iz JZGRD Nova Gorica in ZGRS Sežana.

PGD Kanal smo ob 13:21več o novici

Državna pomoč gašenja požara v naravi v Severni Makedoniji

Državna pomoč gašenja požara v naravi v Severni Makedoniji

Na zaprosilo Severne Makedonije je v okviru mehanizma Evropske Unije za civilno zaščito dne 4.8. 2021 iz Slovenije odpotoval prvi kontingent na pomoč pri gašenju obsežnih požarov v naravi.

Tako sta dva naša gasilca ob 8. uri odšla na pot proti Logističnemu centru ZIR, skladišče Roje. Tam se jeveč o novici

Razlitje kurilnega olja v reko Sočo

V petek 13.11.2020 ob 7:37, je najverjetneje zaradi tehnične okvare v kurilnici podjetja Plastik SI d.o.o., prišlo do iztekanja kurilnega olja in onesnaženja bližnjega potoka, manjša količina pa je stekla tudi v reko Sočo.

 

Gasilci PGD Kanal smo bili pozvani s strani poklicnih kolegov JZGRD GEveč o novici

Neurje odkrivalo strehe

V nedeljo zjutraj je naše območje zajel močan veter z dežjem, ki je odkrival strehe in lomil drevje.

Ob 8:54 smo dobili prvi poziv za odkrito streho v Ligu. Temu sta sledila še dva, še ena odkrita streha v Ligu in ena na Goljevici. Po prihodu na kraje, se je začelo s saniranjem materialne škode naveč o novici

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!