OBVESTILO

Zaradi splošnih zdravstvenih razmer po Sloveniji s koronavirusom odpade oz. se prestavi za nedoločen čas občni zbor članov in mladine in vse vaje mladine. Za nove datume vas bomo obvestili.

Gasili požar pri Komnu

PGD Kanal - Požar na Krasu, 6.8.2017V nedeljo, 6. avgusta 2017 smo bili nekaj po 12. uri pozvani na intervencijo. Tokratnja vsebina sporočila iz regijskega centra za obveščanje, da gori med Lipo in Škrbino, na območju med Novo Goriško in Sežansko občino. Gasilci PGD Kanal smo se odpravili z GVGP-2 in GVM-1.

Napoteni smo bili na območje blizu vasi Rubije. Ogenj nam je uspelo omejiti in ukrotiti s preostalimi kolegi gasilci ter z veliko pomočjo dveh vojaških helikopterjev (Cougar in Bell) in letala Pilatus Slovenske vojske. K sreči je pred nočno menjavo ekip zapadel "odrešilni" dež. Zaključek intervencije je bil pogostitev v gasilskem domu PGD Komen ter odjava na sprejemnem mestu. Sicer je bilo za nočno stražo pripravljena druga ekipa iz PGD Kanal, a ji ni bilo potrebno izvajati dežurstva.

Po zbranih podatkih je bilo udeleženih preko 250 gasilcev iz 60 društev z 69 vozili. Pogorelo naj bi 120 ha mešanih površin. V tem obdobju mineva ravno leto dni od požara pri Črnem kalu.

Slike: "Požar na Krasu - 6.8.2017"

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

SPIN DOGODKI