OBVESTILO ZA OBČANE OBČINE KANAL!
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša od 25.6.2019 dalje veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju nekaterih občin na Primorskem, med njimi tudi Občina Kanal ob Soči. Razglas velja do preklica.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Neurje odkrivalo strehe

PGD Kanal - Neurje v Kanalu, 25.6.2017V nedeljo, 25. junija 2017 je naše kraje prešlo močno neurje. Vse se je zgodilo nekaj minut pred pol dvanajsto, ko je orkanski veter odkril nekaj streh in podrl mnoga drevesa. Le-ta ni trajal dolgo, a je bil uničujoč. Poleg odkritih streh, je povzročil večjo škodo na vozilih v okolici večstanovanjskega objekta na Gradnikovi ulici ter nekaj druge škode na stanovanjskih objektih (razbita stekla, poškodovana fasada idr). K sreči s v neurju ni poškodovala nobena oseba.Takšnega vetra ne pomnimo.

Kmalu smo dobili poziv za odkrito streho na Gregorčičevi ulici. Še preden smo začeli z deli na omenjeni lokaciji, smo prejeli že drugo sporočilo, da je odkrilo streho na Gradnikovi ulici, kasneje so začeli "deževati" klici. Zaradi obsežnosti intervencije so bile sprožene članice GZ Goriške. Na pomoč so se odzvali PGD Dornberk, PGD Kostanjevica na Krasu, PGD Dobrovo ter PGD Avče. Poklicne kolege iz JZGRD Nova Gorica smo zaprosili za pomoč z avtolestvijo. PGD Čepovan je posredoval na svojem območju.

Prispele gasilce se je razdelilo v več ekip, ki so odšle na različne lokacije. Tako smo delovali na objektu na Gregorčičevi ulici, na dveh večstanovanjskih objektih (blokih) ter Osnovni šoli Kanal na Gradnikovi ulici, Vojkovi ulici, po poti proti Kambreškem in še na nekaj drugih lokacijah po Kanalu. Z deli smo končali v poznih popoldanskih urah.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo kolegom iz PGD Dornberk, PGD Kostanjevica na Krasu, PGD Dobrovo in JZGRD Nova Gorica za pomoč pri odpravljanju posledic neurja. 

Slike z dogodka "Neurje v Kanalu, 25.6.2017".

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

No events

PGD Kanal obvešča, da bo tajništvo društva zaprto med 26.6.2019 in 9.7.2019. Za kakršnekoli informacije v tem času lahko kontaktirate predsednika društva Tomaža Mugerlija na GSM 041-594-489.

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

SPIN DOGODKI