Gašenje požara Brestovica

PGD Kanal - Požar Brestovica pri KomnuV torek, 17. avgusta 2021 je pozno dopoldan zagorelo v naravi v Brestanici, občina Komen. Zaradi nedostopnega terena in močnega vetra so bili aktivirani gasilci gasilskih zvez Kras, Goriške in Nova Gorica – Šempeter ter poklicni gasilci iz JZGRD Nova Gorica in ZGRS Sežana.

PGD Kanal smo ob 13:21 dobili poziv na gašenje požara v naravi. S posadko štirinajstih ljudi in štirih vozil smo izvozili na kraj dogodka. Po razdelitvi nalog je ena ekipa gasila požar na repu in desnem boku, druga ekipa pa je na vodarni Sela skrbela za dobavo vode za gašenje vozilom.

Pri gašenju je pomagal tudi helikopter Slovenske vojske, ki je opravil skoraj 70 naletov in odvrgel 35 m3 vode. Čez noč je ostala požarna straža.

Delo se nadaljevalo tudi drugi dan, ko se je z GVGP-2 zalivalo rob požarišča ter gasilo posamezna žarišča.

V požaru je bilo uničenih cca 7 ha podrasti in gozda. Na intervenciji je sodelovalo 21 gasilskih enot z 254 sodelujočimi gasilci.

Iz našega društva je bilo oba dneva skupno na kraju požara 16 gasilcev in skupaj sodelovalo 138 ur.Galerija slik.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!