Mednarodna vaja Siquake 2020

PGD Kanal - Vaja Siquake 2020Med 4. in 8. oktobrom 2021 je potekala mednarodna praktična vaja SIQUAKE 2020, katere namen je bil preveriti pripravljenost države na močnejši potres v osrednji Sloveniji. Na vaji so sodelovali pripadniki različnih enot in enote iz več sosednjih držav.

Vaja je potekala v dnevnem in nočnem času na dvanajstih deloviščih v Ljubljani, Logatcu, na Vrhniki in Igu.

Scenarij vaje je bil, da je Slovenijo prizadel potres z intenziteto VIII. stopnje po Evropski potresni lestvici (EMS).
Aktiviran je bil državni načrt zaščite in reševanja ob potresu.

V torek, 4. oktobra 2021 je na vaji sodelovala Severno primorska gasilska regija. Na vaji je sodelovalo 34 gasilcev iz različnih društev in gasilskih zvez. PGD Kanal je bil napoten na lokacijo stare Cukrarne v Ljubljani, kjer smo skupaj s PGD Kostanjevica in PGD Renče - Vogrsko izvajali podpiranje prehodov in iskali ponesrečence, katere smo uspešno tudi rešili. Vajo smo zaključili v nočnih urah.

Galerija slik.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin. Kontejner je postavljen za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!