Vaja požar v naravi na Sabotinu

PGD Kanal - Vaja SabotinV soboto, 11. junija 2022 je potekala zaključna mednarodna vaja »Požar v naravi na Sabotinu« v okviru čezmejnega projekta Crossit Safer za večjo varnost v regiji. Na vaji so sodelovale slovenske gasilske enote z goriškega območja in italijanske sile za posredovanje in gašenje v naravi.

Predpostavka vaje je bila, da je zagorelo na pobočju Sabotina, ki se hitro širi po pobočju iz Slovenije v smeri Italije proti kasarni. Štabno mesto je bilo ob železniški progi v Novi Gorici. Od tam se je koordiniralo vse enote na terenu.

Na vaji je sodelovalo približno 150 pripadnikov različnih intervencijskih služb.

Na vaji smo sodelovali z dvema voziloma (PV-1 in GVGP-2) in s šestimi gasilci. Napoteni smo bili na mejno območje med Italijo in Slovenijo preko italijanske strani (osimska cesta). Po prihodu na kraj dogodka smo začeli z gašenjem.

Cilj projekta je podpis sporazuma o čezmejnem sodelovanju na obmejnem območju vzdolž celotne meje z Republiko Italijo.

Slike: Vaja Sabotin, 11.6.2022

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin. Kontejner je postavljen za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!