Požarno aktivni v marcu

PGD Kanal - požari v naravnem okoljuSuho vreme brez padavin v začetku leta, je prineslo tudi povečano požarno ogroženost naravnega okolja. Tako je bila 14. marca 2022 razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja (prepoved kurjenja v naravi oz. na prostem) na območju celotne republike Slovenije.

Dne 20. marca 2022 je na težko dostopnem terenu nad naseljem Col, občina Ajdovščina, zagorelo na območju poraščenim z gozdom. Zaradi obsežnosti požara smo bili 21. marca v zgodnjih jutranjih urah aktivirani tudi Kanalski gasilci. Na pomoč smo izvozili z GVM in PV-1, ter posadko devetih gasilcev. Na terenu smo delovali od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur. Naša naloga je bila zalivanje roba požarišča in gašenje manjših žarišč na vrhu hriba, katera bi se lahko razširila.

Dne 27. marca 2022 smo dobili poziv, da gori travnik ob hiši v kraju Želinje, pri Ligu. Zaradi suhe trave se je požar razširil na 1,5hektara. S pomočjo PGD Avče in JZ GRD GE Nova Gorica smo požar pogasili in območje dobro namočili.

Dne 29. marca 2022 je zagorelo v okolici Kala nad Kanalom. Požar smo skupaj z PGD Avče in JZGRD Nova Gorica pogasili.

Z 31. marcem 2022 je bil razglašen preklic velike požarne ogroženosti naravnega okolja.

Slike: Požar v naravi Col, 20.3.2022

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
Vreme Windy SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
Akcija zbiranja odpadnih kovin je končana. Tako, da za gasilskim domom ni več zabojnika. Hvala vsem, ki ste pomagali!