NEURJE JULIJ 2023

Začelo se je 12. julij 2023, ko smo prejeli prvi poziv, da so odkrite strehe in podrta drevesa po občini. Takoj smo izvozili z več vozili in začeli z saniranjem škode.

 

Naslednji poziv je sledil 18. julij proti večeru, ko je bilo še več podrtih dreves in odkritih streh pretežno na Kambreškem. Ta dan smo imeli 4 odkrite objekte in veliko podrtih dreves. Ekipe so odlično opravile svoje delo in v poznih večernih urah smo se vrnili v gasilski dom. Naslednje jutro smo nadaljevali s sanacijo po neurju in smo tako odprli še nekaj lokalnih cest, katere so bile zaprte zaradi ogromno podrtih dreves. Zaradi hitro se premikajočih se neviht in močnih sunkov vetra pa smo vedeli, da tega še nebo konec.

 

V sredo, 19. julija smo odšli na pomoč v sosednjo občino Tolmin. V kraju Stopnik smo z GTV (dvigalo) pomagali pri prevozu in dvigu materiala za odkrito stanovanjsko hišo in gospodarski objekt.

 

V četrtek, 20.7. smo odstranjevali drevesa iz potoka v Ajbi.

 

V nedeljo, 23.7. smo odstranjevali podrta drevesa na cesti Avče – Levpa, ki so delno ovirala promet.

 

V ponedeljek 24.7. smo odstranili par novih padlih dreves na regionalni cesti Plave-Ročinj - Doblar. Naslednje jutro pa nas je zbudil pozivnik ob 5:10 za pomoč pri sanaciji objektov po neurju v Kostanjevici na Krasu in okolici. Izvozili smo z GVM-jem in avtodvigalom. Ravno po postavitvi dvigala in zavarovanju na strehi objekta pa nas je presenetila močna nevihta z velikimi sunki vetra zato smo se po hitrem postopku spustili z objekta in počakali, da gre mimo. Med čakanjem pa je ponovno zazvonil pozivnik. Tokrat je ta nevihta katera nas je presenetila prešla tudi našo občino in smo tako ob 8:00 zapustili Kostanjevico in so podali domov pomagat na naš teren. Bilo je veliko podrtih dreves in nekaj odkritih objektov (gospodarski objekt v Krajcu in Levpi, ter stanovanjski objekti v Kambreškem, Ročinju in Bodrežu), katere smo sanirali in pokrili z platni. Na pomoč so nam priskočili gasilci PGD Kobarid, PGD Breginj, PGD Avče in PIGD Salonit Anhovo. Na terenu so sodelovali tudi sekači, člani CZ Kanal, pogodbeniki CZ (podjetniki s stroji) ...

 

V sredo, četrtek in petek smo priskočili na pomoč v Čepovan, kateremu neurje ni prizaneslo. Pokrivali smo streho in čistili okoli hale proizvodnje Gonzaga. Zaradi velike površine strehe hale (preko 2000 m2), smo na tem objektu delovali vse tri dni. Med tem časom pa je tudi doma ena ekipa odstranila par podrtih dreves in odprla par zaprtih lokalnih cest, katere so bile neprevozne.

 

Galerija slik NEURJE JULIJ 2023

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin. Kontejner je postavljen za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!