OBVESTILO O RAZGLAŠENI VELIKI POŽARNI OGROŽENOSTI NARAVNEGA OKOLJA

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava RS za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 17. julija 2024 na območju občin: Koper, Izola, Piran, Ankaran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti na območju navedenih občin je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Požar v SNG Solkan

PGD Kanal - Požar SNG v SolkanuV sredo, 19. aprila 2023 nas je ob 00:38 zbudil pozivnik. Klicani smo bili na pomoč pri požaru v Solkanu, v nekdanjem objektu Avtoprometa Gorica, saj se je požar hitro širil.

Izvozili smo s tremi vozili. Po prihodu v Solkan, so nas razporedili na južni del objekta. Takoj smo začeli z postavitvijo trodelnega napada in pripravo lestve za vzpon na streho objekta. Pričeli smo z razrezom ostrešja, da bi z vrha poizkušali požar omejiti. A požar se je hitro širil in na severni strani že prešel na ostrešje. Tako smo delovali polovično. Nekaj časa smo omejevali požar ostrešja, da nam ne bi prišel preveč blizu in hkrati odpirali streho za gašenje v notranjosti.

Po napornih 4h urah gašenja, nam je skupaj z gasilci Gasilske enote Nova Gorica, PGD Nova Gorica, PGD Šempeter pri Gorici, PGD Čepovan, PGD Dornberk, PGD Avče, PGD Dobrovo, PGD Renče - Vogrsko in PGD Kostanjevica na Krasu požar le uspelo ukrotiti in pogasiti. Domov smo se vrnili utrujeni v zgodnjih jutranjih urah.

Galerija slik požara SNG v Solkanu, 19.4.2023

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
Vreme Windy SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).