Požar hiše v Anhovem

PGD Kanal - Požar hiše v Anhovem V torek 26. oktobra 2021, nas je nekaj po 19. uri na noge spravil poziv na požar stanovanjske hiše v starem delu naselja Anhovo. Gasilci PGD Kanal smo takoj izvozili s tremi vozili in petnajstimi gasilci.

Med vožnjo smo izvedeli, da naj bi bili v hiši ujeti dve osebi. Ogenj je bil ob našem prihodu že v razviti fazi. Bil je viden od daleč, saj je že zajel del ostrešja hiše. Takoj po prihodu na kraj smo z notranjim in zunanjim napadom začeli s postopki gašenja in reševanja .

Notranji napad je takoj začel s preiskovanjem ujete osebe in gašenjem požara v sobi v prvem nadstropju. Iskano osebo smo takoj našli, žal je podlegla poškodbam ognjenih zubljev. Drugi osebi se je uspelo rešiti. Oskrbeli so jo reševalci NMP Nova Gorica in jo z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico. Na kraju dogodka je bila tudi policija, ki je preiskovala vzrok požara.

Medtem so se nam pridružili poklicni kolegi iz JZGRD Nova Gorica. Skupaj smo pregledovali prostore s termo kamero in iznosili pogorele materiale. Na intervenciji smo bili prisotni do prihoda komunalne službe.

Galerija slik: Požar hiše v Anhovem.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin. Kontejner je postavljen za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!