OBVESTILO O RAZGLAŠENI VELIKI POŽARNI OGROŽENOSTI NARAVNEGA OKOLJA

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava RS za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 17. julija 2024 na območju občin: Koper, Izola, Piran, Ankaran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti na območju navedenih občin je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Tekmovanje za memorial Matevža Haceta (mokra vaja)

PGD KanalKonec meseca maja (28.5.) smo nastopili na občinskem tekmovanju Gasilske zveze Goriške (v sodelovanju z GZ Ajdovščina) za memorial Matevža Haceta v Ajdovščini. Štiri članske moške in ženske ekipe v vseh starostnih kategorijah (A – mlajši člani-ce in B – starejši člani-ce).

Ekipe so nastopile in se preizkusile v mokri vaji z motorno brizgalno, v razvrščanju (korakanje) ter v teoretičnem znanju (3 gasilci odgovarjali na 3 vprašanja).

Ekipe članov in članic B ter članic A so zasedle prva mesta v svojih kategorijah, le člani A 3. mesto.

Vsem našim ekipam se je uspelo uvrstiti na regijsko tekmovanje čez teden dni v Ajdovščini.

V soboto, 4. junija 2022 se je na istem prizorišču odvijalo regijsko tekmovanje. Naše ekipe so se dobro odrezale, trem pa se je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, ki bo prihodnje leto. Čestitke vsem.

Slike: Občinsko tekmovanje z MB (mokra vaja), 28.5.2022
Slike: Regijsko tekmovanje z MB (mokra vaja), 4.6.2022

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
Vreme Windy SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).