Tečaj za strojnika

PGD Kanal - Tečaj za strojnikaV začetku novembra se je začel tečaj za strojnika. Potekal je v organizaciji GZ Goriške v prostorih PGD Nova Gorica. Udeležilo se ga je tudi 5 naših operativnih članov PGD Kanal. Poučevali so zunanji predavatelji, na praktičnih vajah pa je bil prisoten tudi predavatelj GENG-a (Gasilske enote Nova Gorica).

Spoznavalo se je osnove aerostatike in hidrostatike, osnove električnih agregatov, nekaj o pnevmatiki, opremi za nevarne snovi in predvsem o izgubah v cevovodih ter kako ravnati ter uporabljati prenosne motorne črpalke oz. tiste, ki so vgrajene v tovornjakih. Praksa je potekala ob Vogrščku. Na začetku se je ponovilo črpanje z motorno črpalko in izdelavo pene za gašenje, kasneje pa je sledila vaja, kjer je bilo potrebno napeljati 400m dolg tlačni cevovod + sesalni cevovod, vmes pa uporabiti tri prenosne črpalke. Računalo se je padce tlakov v ceveh in na vseh uporabljenih armaturah. Tečaj se je zaključil dne 17.11.2018, ko je ob 16.00 uri sledilo še opravljanje izpita o vsem, kar se je pretekle ure učilo.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
Vreme Windy SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
Akcija zbiranja odpadnih kovin je končana. Tako, da za gasilskim domom ni več zabojnika. Hvala vsem, ki ste pomagali!