Tečaj za nevarne snovi

PGD Kanal - Nevarne snoviDva operativna člana PGD Kanal sta se od 18. pa do 20. februarja 2016 udeležila tečaja za reševalca ob nesrečah z nevarnimi snovmi. Tridnevni tečaj je bil razdeljen na teoretčni in praktični del.

Teorteični del je potekal dva dni v učilnici v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu in en dan na poligonu. Pri teoretičnem delu so se lahko spoznali z osebno zaščito opremo pred nevarnimi snovmi, taktiko ukrepanja ob nesreči z nevarno snovjo, nevarne snovi s strani kemije, prvi pomoči ter izdelali skupinsko seminarsko nalogo. Pri seminarski nalogi smo morali glede na izbran scenarij "nesreče" z nevarno snovjo, napisati vse potrebno za izvedbo intervencije ob takem dogodku. Zadnji tretji dan pa so teoretično znanje uporabili še na terenu.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
Vreme Windy SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin. Kontejner je postavljen za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!