Požar na Cerju

V sredo, 21. avgusta 2019, smo ob 13.37 dobili poziv na gašenje požara na Cerju.

S posadko enajstih ljudi in štirih vozil smo izvozili na kraj dogodka. Po prijavi na sprejemnem mestu smo odhiteli proti spomeniku kjer smo pomagali kolegom iz Komna.

Zaradi teško dostopnega terena, suhega podrastja in močnega vetra se je požar hitro širil. Tako smo s ceste branili linijo, da se požar ne bi razširil čez cesto.

Kasneje smo se premaknili na drugi del požara in tam varovali vas Lokvica. Tako smo se s požarom borili do jutranjih ur, ko so nas zamenjale nove ekipe. Kasneje istega dne ob 17.30 smo se ponovno odpravili proti pogorišču na požarno stražo. K sreči je ob 4.00 zjutraj začelo deževati in je bila straža prekinjena.

Iz našega društva je bilo oba dneva skupno na kraju požara 17 gasilcev. Za gašenje in požarno stražo je vsak izmed udeleženih gasilcev PGD Kanal bil prisoten 32ur.
V požaru je bilo uničenih cca 100 ha podrasti in borovega gozda.

 

Galerija slik - Požar Cerje.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".
Navodila za aplikacijo eDavki (Android in IOS).

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin. Kontejner je postavljen za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!