Tečaj za strojnika

PGD Kanal - Tečaj za strojnikaV začetku novembra se je začel tečaj za strojnika. Potekal je v organizaciji GZ Goriške v prostorih PGD Nova Gorica. Udeležilo se ga je tudi 5 naših operativnih članov PGD Kanal. Poučevali so zunanji predavatelji, na praktičnih vajah pa je bil prisoten tudi predavatelj GENG-a (Gasilske enote Nova Gorica).

Spoznavalo se je osnove aerostatike in hidrostatike, osnove električnih agregatov, nekaj o pnevmatiki, opremi za nevarne snovi in predvsem o izgubah v cevovodih ter kako ravnati ter uporabljati prenosne motorne črpalke oz. tiste, ki so vgrajene v tovornjakih. Praksa je potekala ob Vogrščku. Na začetku se je ponovilo črpanje z motorno črpalko in izdelavo pene za gašenje, kasneje pa je sledila vaja, kjer je bilo potrebno napeljati 400m dolg tlačni cevovod + sesalni cevovod, vmes pa uporabiti tri prenosne črpalke. Računalo se je padce tlakov v ceveh in na vseh uporabljenih armaturah. Tečaj se je zaključil dne 17.11.2018, ko je ob 16.00 uri sledilo še opravljanje izpita o vsem, kar se je pretekle ure učilo.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

SPIN DOGODKI