Predstavitev PGD Kanal na Placu

V okviru PRAZNIČNEGA DECEMBRA v Kanalu, so se na Placu vrstili različni dogodki in predstavitve.V soboto 29.12.2018 ob 17.00  je bila predstavitev našega društva.

Člani PGD Kanal, smo preko različnih predstavitvenih filmov,   hoteli vsem udeležencem približati in prikazati, kako poteka naše delo ter kaj vse zajema gasilstvo. Izvedli smo poizkus mastne eksplozije, ko v kuhinji zagori olje v ponvi. Cilj poizkusa je bil ozavestiti ljudi, kako se pravilno ravna v takem primeru in kaj se zgodi, če nepravilno odreagiramo. Pravilno gasimo požar s pomočjo pokrovke oziroma mokrkrpe, tako,da odvzamemo kisik, ki je pomemben za potek gorenja. Ob nepravilnem gašenju  (s pomočjo vode) pa požar razširimo in tako lahko zagori celotna kuhinja. Hkrati smo imeli na ogled gasilski tovornjak, s katerim smo si tudi razsvetlili prizorišče dogajanja. Vsi prisotni so se lahko pogreli s toplim čajem, kuhanim vinom in nekaj prigrizkiki so bili piškoti in kruh z zaseko. 

 

Na razpolago so bili tudi naši gasilski koledarji, s katerimi smo zbirali prostovoljne prispevke za gasilski dom. 

 

Galerijo slik si lahko ogledate TUKAJ.

 

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

No events

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!

SPIN DOGODKI