Obisk PGD Dolič-Šentflorjan

PGD Kanal - Obisk PGD Dolič-ŠentflorjanV soboto, 14.10.2017, smo v Kanalu gostili skupino gasilk in gasilcev iz Pgd Dolič-šentflorjan, s koroške regije. V društvu onkraj primorskih meja so si za društveni izlet izbrali Vipavsko dolino, si ogledali vas Vipavski Križ z bogato zgodovino in arhitekturo, nato pa pot nadaljevali z ogledom bazilike na Sveti Gori.

Za tem so se po dolini reke Soče pripeljali do Kanala, kjer smo jim gasilci PGD Kanal najprej pripravili malico. Po malici so si ogledali Muzejsko zbirko 1914 – 1917 na železniški postaji Kanal pod vodstvom Damjana Šuligoja, nato pa jim je Branko Žnidarčič v svoji delavnici na »placu« pokazal, kako so izdelane tradicionalne maske društva Liški pustje. Po ogledu se je skupina sprehodila na Kontrado in po postanku za kavo na Pionirski ulici, svojo pot nadaljevala do gasilskega doma. Tam jim je poveljnik društva razkazal naša vozila, opremo, kasneje pa smo imeli še čas malo pokramljati. Predsednik je gostom izročil zbornik gasilskega društva, ki je izšel ob 135 letnici PGD Kanal in 150 letnici gasilstva v Kanalu. Skupina se je nato z avtobusom odpravila v Goriška Brda, kjer so si ogledali še razgledni stolp v Gonjačah in po večerji krenili proti domu.
Zelo smo veseli, da smo jim lahko razkazali naš gasilski dom, opremo ter naš kraj Kanal, razveselili pa smo se tudi povabila v njihove konce. Prav tako gre zahvala Branku in Damjanu za pomoč pri ogledu kulturne dediščine naše doline.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!