Vaja GOex2019 v Gorici (Italija)

V soboto, 23. marca 2019, so se štirje naši člani pridružili PGD Šempeter pri Gorici in sodelovali na vajah, ki so potekale v organizaciji Civilne zaščite Gorica (Italija).

Pričetek dogodka "Esercitazine" je bil ob 7.00 na zbirnem mestu pri stavbi od civilne zaščite v Gorici. Približno ob 10. uri so pričeli s prvo vajo katere tema je bila, da sta dve osebi skočili z mosta. Na poti do mesta nesreče so se morali prebiti mimo podrtega drevja. Potem so se s pomočjo vrvne tehnike spustili z mosta in rešili 2 osebi, ki sta se utopili v reki Soči. Vaja je bila uspešno zaključena. Sledil je čas za kosilo, počitek in predvsem druženje. Približno ob 16.00 so se odpravili na drugo vajo, ki je prav tako potekala ob reki Soči. Gasilci so morali rešiti dve osebi iz desnega brega reke. Spet je bilo potrebno uporabiti znanje vrvne tehnike. Obe vaji so potekali v sodelovanju s civilno zaščito, reševalci in prostovoljci v Italiji. Po uspešno končani vaji so se odpeljali nazaj na zbirno mesto, kjer so počakali, da se stemni. Zadnja vaja je bila prikazana simulacija prometne nesreče. Približno ob 19.00 so bili gasilci obveščeni o prometni nesreči v kateri je en avtomobil ostal na boku na drugega pa se je podrlo drevo. Tako se je pričela akcija, katera je bila predvsem zanimiva za gledalce. Iz nesreče so skupaj z reševalci uspešno rešili 5 ljudi. Na koncu so imeli čas za analizo vaj, večerjo ter druženje.
Sodelujoči člani PGD Kanal bi se radi zahvalili PGD Šempeter pri Gorici za povabilo k sodelovanju pri vajah ter prijetnemu druženju. Vaje so bile zanimive in predvsem poučne.LINK DO GALERIJE SLIK: https://photos.app.goo.gl/zP62RFctdeGUNDQn6

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

05Dec
Tečaj IDA - 00:00
Ig- Ljubljana, Slovenija

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

SPIN DOGODKI