Udeležba na vaji množična nesreča

PGD KanalV letošnjem planu vaj, pod okriljem JZGRD Nova Gorica, je bila vaja na temo prometna nesreča. Vaja se je izvedla v treh sklopih in sicer: 20.10.2018 posvet (vseh služb) in štabne vaje, 27.10.2018 pa  zaključna vaja za društva v GZ Goriške in GZ Nova Gorica – Šempeter.

V soboto, 27. oktobra 2018 smo gasilci PGD Kanal sodelovali na zaključni vaji - usposabljanju na temo množična prometna nesreča v organizaciji JZGRD Nova Gorica. Zaradi slabega vremena so delovne točke potekale v prostorih novogoriškega gasilskega doma.

Na usposabljanju smo spoznavali delovanje reševalnih služb (zdravstva in gasilcev) ob takšnem dogodku. Vaja je potekala po delovnih točkah, kjer smo lahko preizkusili orodje in različne taktike. Tako smo se spoznali s postopki in vsebino prikolice NMP Nova Gorica, prikolice za množične nesreče  CZ v upravljanju JZGRD Nova Gorica. Poleg tega smo spoznali in delali s stabilizacijo vozila, tehničnimi posegi v vozilo pri reševanju ponesrečenca idr.

Na vaji so poleg nas sodelovali gasilci iz PGD Avče, PGD Dobrovo, PGD Nova Gorica, PGD Šempeter pri Gorici, PGD Kostanjevica na Krasu, PGD Renče-Vogrsko, PGD Dornberk ter italijanski gasilci iz Gorice.

Galerija slik z dogodka: Udeležba na vaji množična nesreča.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

OBVESTILO!

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z današnjim dnem (22.2.2019) razglasila veliko požarno ogroženost v nekaterih občinah, med njimi je tudi občina Kanal. Ukrep velja od 23.2. dalje pa do preklica. Z dnem 25.2. pa velja ukrep na celotnem področju Slovenije (kjer ni snežne podlage). V tem času je prepovedano kurjenje in ostala dela, ki bi povzročila požar.

Podrobneje na spodnji povezavi:
http://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=2&id=5470

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".