Udeležba na vaji množična nesreča

PGD KanalV letošnjem planu vaj, pod okriljem JZGRD Nova Gorica, je bila vaja na temo prometna nesreča. Vaja se je izvedla v treh sklopih in sicer: 20.10.2018 posvet (vseh služb) in štabne vaje, 27.10.2018 pa  zaključna vaja za društva v GZ Goriške in GZ Nova Gorica – Šempeter.

V soboto, 27. oktobra 2018 smo gasilci PGD Kanal sodelovali na zaključni vaji - usposabljanju na temo množična prometna nesreča v organizaciji JZGRD Nova Gorica. Zaradi slabega vremena so delovne točke potekale v prostorih novogoriškega gasilskega doma.

Na usposabljanju smo spoznavali delovanje reševalnih služb (zdravstva in gasilcev) ob takšnem dogodku. Vaja je potekala po delovnih točkah, kjer smo lahko preizkusili orodje in različne taktike. Tako smo se spoznali s postopki in vsebino prikolice NMP Nova Gorica, prikolice za množične nesreče  CZ v upravljanju JZGRD Nova Gorica. Poleg tega smo spoznali in delali s stabilizacijo vozila, tehničnimi posegi v vozilo pri reševanju ponesrečenca idr.

Na vaji so poleg nas sodelovali gasilci iz PGD Avče, PGD Dobrovo, PGD Nova Gorica, PGD Šempeter pri Gorici, PGD Kostanjevica na Krasu, PGD Renče-Vogrsko, PGD Dornberk ter italijanski gasilci iz Gorice.

Galerija slik z dogodka: Udeležba na vaji množična nesreča.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 1,0% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".

Spoštovani občani!
PGD Kanal organizira zbiranje odpadnih kovin in papirja. Kontejnerja sta postavljena za gasilskim domom. Akcija zbiranja poteka od 2. novembra 2020. Mali kovinski kontejner je namenjen samo za kovine (brez gume, plastike ...), velik pa za papir (v ta zabojnik se ne odlaga kartona, knjig…). Sredstva bodo namenjena za nakup opreme. Hvala že vnaprej!