PGD KANAL VABI NA PRAZNOVANJE 140. LET DRUŠTVA, KI BO POTEKALO V SOBOTO, 25. AVGUSTA 2018 S PRIČETKOM OB 17. URI POD GASILSKIM DOMOM. PO ZAKLJUČKU SLEDI ZABAVA TER BOGAT SREČELOV.

Vaja Požar bolnišnice 2017

pgd kanal dark wide 133pxV soboto, 21. oktobra 2017 je potekala velika enodnevna vaja "Požar bolnišnice 2017" v Šempetru pri Novi Gorici. Vajo sta pripravila štab Civilne zaščite občine Šempeter-Vrtojba in JZGRD Nova Gorica.


Predpostavka vaje je bila, da je v sedmem nadstropju bolnišnice prišlo do namernega požiga. Požar je hitro zajel celoten prostor in se po nekaj minutah razširil v sosednje prostore. Zaposleni so pričeli z evakuacijo pacientov ter poskušali pogasiti požar, a neuspešno. Dim je zajel tudi zgornje nadstropje.
Na vaji je sodelovalo tudi naše društvo, z dvema voziloma in devetimi gasilci. Po prihodu na kraj dogodka, smo na sprejemnem mestu dobili vsa potrebna navodila. Najprej se je v sedmo nadstropje odpravila ekipa opremljena z IDA, kasneje pa še preostali člani opremljeni z nosili. Po končani vaji je sledila kratka analiza.
Vajo so spremljali razni ocenjevalci-usmerjevalci, med njimi tudi inšpektor Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Na vaji je sodelovalo 126 gasilcev z 32 vozili, med njimi tudi kolegi iz sosednje Gorice, 70 statistov ter ostale službe zaščite in reševanja.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".