Vaja Požar bolnišnice 2017

pgd kanal dark wide 133pxV soboto, 21. oktobra 2017 je potekala velika enodnevna vaja "Požar bolnišnice 2017" v Šempetru pri Novi Gorici. Vajo sta pripravila štab Civilne zaščite občine Šempeter-Vrtojba in JZGRD Nova Gorica.


Predpostavka vaje je bila, da je v sedmem nadstropju bolnišnice prišlo do namernega požiga. Požar je hitro zajel celoten prostor in se po nekaj minutah razširil v sosednje prostore. Zaposleni so pričeli z evakuacijo pacientov ter poskušali pogasiti požar, a neuspešno. Dim je zajel tudi zgornje nadstropje.
Na vaji je sodelovalo tudi naše društvo, z dvema voziloma in devetimi gasilci. Po prihodu na kraj dogodka, smo na sprejemnem mestu dobili vsa potrebna navodila. Najprej se je v sedmo nadstropje odpravila ekipa opremljena z IDA, kasneje pa še preostali člani opremljeni z nosili. Po končani vaji je sledila kratka analiza.
Vajo so spremljali razni ocenjevalci-usmerjevalci, med njimi tudi inšpektor Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Na vaji je sodelovalo 126 gasilcev z 32 vozili, med njimi tudi kolegi iz sosednje Gorice, 70 statistov ter ostale službe zaščite in reševanja.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

OBVESTILO!

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z današnjim dnem (22.2.2019) razglasila veliko požarno ogroženost v nekaterih občinah, med njimi je tudi občina Kanal. Ukrep velja od 23.2. dalje pa do preklica. Z dnem 25.2. pa velja ukrep na celotnem področju Slovenije (kjer ni snežne podlage). V tem času je prepovedano kurjenje in ostala dela, ki bi povzročila požar.

Podrobneje na spodnji povezavi:
http://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=2&id=5470

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".