Postavitev jezu za zajezitev nevarnih snovi

PGD Kanal - Postavitev jezu na SočiOktober - mesec požarne varnosti smo pričeli z operativnimi vajami, na katerih smo obnovili znanje s postavitvijo jezu, ki služi zajemanju nevarnih snovi ob morebitnih nesrečah. Tako smo v soboto, 7.10.2017 v popoldanskih urah, najprej obnovili teoretično znanje s področja algoritmov aktiviranja ter nato praktične postavitve jezu.

Teoretični del je potekal v prostorih PGD Nova Gorica, praktični del pa na reki Soči. Najprej je bilo potrebno urediti sidrišča, nakar smo v dveh skupinah jez s pomočjo čolna postavili prek reke v zato pripravljena sidrišča. Za teoretični del in vse informacije pri praktičnem delu je poskrbel Borut Mihelj, inštruktor JZGRD Nova Gorica, za kar se njemu in celotni poklicni enoti zahvaljujemo.

METEO.SI  graficni-prikaz-spin
VREME SPIN POŽARNA OGROŽENOST

NAPOVEDNIK

OBVESTILO!

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z današnjim dnem (22.2.2019) razglasila veliko požarno ogroženost v nekaterih občinah, med njimi je tudi občina Kanal. Ukrep velja od 23.2. dalje pa do preklica. Z dnem 25.2. pa velja ukrep na celotnem področju Slovenije (kjer ni snežne podlage). V tem času je prepovedano kurjenje in ostala dela, ki bi povzročila požar.

Podrobneje na spodnji povezavi:
http://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=2&id=5470

NIČ VAS NE STANE, DA STE DOBRODELNI!
Izpolnite zahtevek za namenitev dela dohodnine in nam namenite 0,5% le-te. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v državni proračun.
Obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine".